Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Saturday, September 13, 2008

  TERESA KOK DAN TAN HOON CHENG TURUT DITAHAN ISA

  Selain Raja Petra, Teresa Kok yang juga exco Selangor dari DAP turut ditahan dibaawah undang-undang kejam ISA malam tadi. Beliau ditahan semasa dalam perjalanan pulang jam 11.18 dari suatu majlis di KL. Adalah dipercayai Teresa ditahan berikutan isu azan yang dibangkitkan Khir Toyo di Selangor. Ahli Parlimen Seputeh dan ADUN Kinrara itu ditahan mengikut Seksyen 73(1) ISA.
  Sebelum itu, di Bukit Mertajam kira-kira jam 8.30 malam, pemberita Sin Chew Daily, Tan Hoon Cheng juga ditahan di bawah akta yang sama. Beliau merupakan pemberita yang melaporkan isu Datuk Ahmad Ismail yang didakwa mengeluarkan kenyataan berbaur perkauman semasa berkempen di Permatang Pauh.
  Pak Lah semasa mengulas penahanan tersebut, dipetik sebagai berkata, penahanan itu adalah wajar demi memelihara kestabilan negara. Pihak polis tentu mempunyai alasan kukuh bersabit penahanan tersebut.
  Selain itu, Suara Keadilan, Sin Chew Daily dan The Sun turut diberikan surat tunjuk sebab oleh Kementerian Dalam Negeri.
  Penahanan ketiga-tiga mereka ini, cuma selang beberapa hari 16 September, merupakan isyarat kepada Anwar dan Pakatan Rakyat, bahawa jalan di hadapan penuh ranjau dan duri. Atau adakah ini tanda-tanda akan terjadi lagi Operasi Lallang.