Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Papan Kenyataan


    Custom Glitter Text    Myspace Photo Cube


    PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

    Manfaat Utama

    • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

    • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

    • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

    • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

    • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

    • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


    MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

    MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
    Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

    Sunday, September 28, 2008

    BARISAN KABINET YANG MANTAP

    Satu barisan yang mantap dengan adunan muka lama dan baru. Itu komen awal yang dapat diberikan terhadap kabinet Perhubungan Negeri Sarawak yang baru. Pengesahan pembentukan jawatankuasa baru di bawah kepimpinan Pengerusi Perhubungan Negeri, YB Dominique Ng telah dibuat semasa mesyuarat perhubungan negeri pada 27 September.
    Mesyuarat hampir 3 jam itu juga meluluskan sebulat suara beberapa resolusi. Di antaranya ialah, mendapatkan kebenaran daripada pusat untuk Perhubungan Negeri mengambil tindakan menggantung sementara keahlian mana-mana ahli parti yang melanggar disiplin serta bertindak keterlaluan terhadap dasar parti.
    Mana-mana ahli yang ingin membuat kenyataan media tentang penubuhan bahagian,cawangan atau berkaitan dasar parti hendaklah merujuk terlebih dahulu kepada Perhubungan Negeri. Ini untuk mengelak salah tafsir dan kekeliruan orang ramai.
    Sehubungan itu, Perhubungan Negeri mengikut jejak pusat untuk memboikot Utusan Malaysia yang telah berulangkali melaporkan berita yang tidak tepat tentang PKR. Manakala tindakan terhadap Sin Chew Daily ialah 'no entertain policies' disebabkan laporan mereka yang selalu memperkecil-kecilkan pemimpin PKR negeri dan Pusat. Contoh paling nyata ialah semasa lawatan DSAI ke Lubok Antu di mana Sin Chew telah dengan sengaja melaporkan di muka depan kononnya kehadiran cuma 500 orang dan Anwar gagal menarik sokongan penduduk luar bandar.
    Berkaitan derma dan sumbangan orang ramai hendaklah dibentangkan laporan kepada Jawatankuasa Perhubungan Negeri supaya urusan tersebut lebih teratur dan telus.