Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Tuesday, September 16, 2008

  LANGKAH SETERUSNYA MENGADAP AGONG

  Sekiranya, apabila perjumpaan Pakatan Rakyat dengan Pak Lah, tidak membuahkan hasil iaitu tidak meletak jawatan, maka Anwar bersama pemimpin Pakatan Rakyat akan mengadap DYMM SP Yang DiPertuan Agong.
  Anwar akan menerangkan kepada Agong, yang Pakatan Rakyat sudah memperoleh majoriti untuk membentuk kerajaan baru setelah wakil rakyat BN berpihak kepada PR. Pakatan Rakyat juga akan mengharapkan baginda menyuruh Pak Lah mengundur diri dan memberi jalan kepada perlantikan PM yang baru.
  Majlis mengadap Agong akan berlangsung dalam 24-48 jam yang akan datang. Apa pun, PR mahu agar peralihan kuasa berjalan lancar, aman dan tidak menggugat ketenteraman awam.