Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Tuesday, September 16, 2008

  KAMI SUDAH BERSEDIA

  Malam tadi dengan semangat Malaysia Baru, puluhan ribu penyokong Pakatan Rakyat membanjiri Stadium Kelana Jaya, menyambut Hari Malaysia. Sambutan julung kali dianjurkan itu, dimulai dengan majlis berbuka puasa, solat Maghrib, Isya dan Tarawih.
  Dalam ucapannya, Anwar mengaku telah menghantar surat kepada Pak Lah untuk menyatakan tentang peralihan kuasa secara licin dan aman. Pakatan Rakyat juga sudah mempunyai senarai nama wakil rakyat BN yang mahu berhijrah dan akan diumumkan hari ini. Anwar juga menyatakan yang Pakatan Rakyat sudah bersedia mengambilalih kerajaan Malaysia.