Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Saturday, February 14, 2009

  TERKINI- YB SIVARASA PULA JADI MANGSA DILARANG MASUK SARAWAK


  Seksyen 66(1) Akta Immigresen 1959/1963 sekali lagi dijadikan alasan untuk menyekat kemasukan pemimpin Keadilan memasuki Sarawak. Kali ini giliran YB Sivarasa Rasiah, Naib Presiden Keadilan. Beliau yang mendarat jam 1.30 tadi di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching, menaiki pesawat Airasia AK5206 dari LCCT Kuala Lumpur.

  Akta itu mengkehendaki pelawat yang bukan anak Sarawak memohon permit untu masuk Sarawak. Pelik tapi benar.

  Sivarasa dijadualkan memberi taklimat cadangan pindaan perlembagaan Keadilan di Pejabat Perhubungan Negeri jam 3.00 petang. Manakala taklimat yang sama akan diadakan di Miri jam 8.30 malam ini.

  Ini insiden kedua selepas YB Gobalakrishnan dihalang menunaikan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia pada 24 Disember tahun lalu.