Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Tuesday, February 10, 2009

  PKR SARAWAK BERDIRI TEGUH DI BELAKANG ANWAR

  Petang tadi, pemimpin-pemimpin dan penyokong Keadilan Sarawak telah sebulat suara mengambil ketetapan menyokong dan taat setia kepada perjuangan Anwar sebagai Pengerusi Perhubungan Negeri Sarawak, sebagai Ketua Umum Keadilan dan sebagai Ketua Pakatan Rakyat.

  Mesyuarat Khas yang dipengerusikan Tn Hj Wan Zainal Abidin Wan Senusi, Timbalan Pengerusi Perhubungan Negeri turut dihadiri Datuk Seri Hafsah Harun, YB Gibreil Adit, Nicholas Bawin, See Chee How serta lebih 50 pemimpin yang lain.

  Mesyuarat juga memutuskan agar ahli dan penyokong PR di Sarawak bertenang dalam kemelut politik yang berlaku di Malaysia ketika ini. Beri sepenuh kepercayaan kepada pemimpin pusat untuk menyelesaikan kekalutan tersebut.

  Keadilan Sarawak juga akan menghantar satu pasukan berpengalaman untuk membantu pilihanraya kecil Bukit Gantang dan Bukit Selambau. Pilihanraya dijangka akan diadakan pada Mac nanti.