Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Wednesday, February 11, 2009

  SULTAN BUKAN PEMILIK NEGARA INI - UMNO

  Dah tidak ada maknanya!!

  "Walau seberapa banyak sekalipun askar, polis atau pengawal istana digaji untuk melindungi dan menjaga tahta, namun tiada satu pun akan dapat mengatasi kehendak dan aspirasi rakyat jelata. Walau seberapa banyak peluru bedil atau peluru meriam sekalipun digunakan, namun tidak satu pun dapat menyekat kemarahan aspirasi rakyat. Jika kehendak rakyat jelata dimakbulkan Allah, maka (berlakulah) perpindahan takhta dari istana ke muzium seni dan budaya" - Sultan Azlan Shah ketika dianugerahkan Doktor Kehormat Undang-undang, di Majlis Konvokesyen, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang pada 29 Jun 1980.

  Masihkah ingat peristiwa penting 1993 di mana, Parlimen Malaysia di bawah kekuasaan BN telah melupuskan kekebalan sultan dan raja Fasal 38 (4) Perlembagaan Persekutuan:

  In a debate 10 December 1993, the 96 members who were present in Parliament, including opposition members, unanimously approved a motion censuring Sultan Mahmood of Johor for assaulting Mr. Douglas Gomez on 30 N0vember 1992.

  Shahidan Kassim, a Malay legislator of the National Front, said the sultan and his elder son had been implicated in 23 criminal acts in the last two decades, including rape, assault and manslaughter.

  Affifuddin Omar, another Malay legislatorin the Front, said it was time to end the "false sense of political power" associated with the sultans.Hereditary rulers must realize that they did not own the country but were "placed on their thrones by the people," he added.

  Mr. Mahathir said Malaysians were "fully united" in their stand that the sultans should not interfere in the country's administration. read more......