Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Wednesday, February 18, 2009

  SEJAK BILA UMNO UTAMAKAN PERIHAL MORAL

  Satu lagi babak keji muncul buat menyerlah lagi kebejatan amalan politik Malaysia. Azizah, saya dan pimpinan kanan parti telah mendapat penjelasan YB Elizabeth Wong dalam pertemuan panjang di rumah kami semalam.

  Dalam sidang media tadi saya membayangkan amalan dan bentuk kegelojohan penguasa rakus menghalalkan apa jua cara. Saya kira mahaguru mereka Machiavelli akan mengerut kening kerana kehebatan merekayasa kaedah canggih yang tak terduga oleh beliau.

  Terpancar senyuman sinis mereka lantaran berhasil menempelak pemimpin KeADILan. Namun di benak hati kita, terlontar persoalan.

  Apakah benar isu akhlak dan moral utama buat mereka? Jika benar, bagaimana mungkin dilenyapkan bukti berkaitan kes pembunuhan, dipadamkan lapuran siasatan awal dakwaan kes Port Dickson, dilesapkan wang ribuan juta habuan istimewa dari pembelian peralatan senjata?

  YB Elizabeth menawarkan untuk meletakkan jawatan. Ini menggambarkan sikap tegas beliau, mengelakkan parti dan kerajaan Pakatan Rakyat dari difitnah dan dihina. Sepertimana kata Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid, kami berbangga dengan prestasi dan pengurbanannya selaku Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri dan ADUN Bukit Lanjan.

  Tan Sri Khalid menasihatkan beliau mengambil cuti dan kedudukan beliau selaku Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri akan dibincang dengan DYMM Tuanku Sultan Selangor. Manakala kedudukan selaku ADUN akan diputuskan olih pimpinan parti satelah berbincang dengan beliau nanti.

  ANWAR IBRAHIM