Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Sunday, February 8, 2009

  NGA: SHE'S DISTORTING FACTS

  On the accusation made by BN-friendly independent state assemblywoman Hee Yit Foong that DAP had tried to squeeze her out of the party, Perak DAP secretary Nga Kor Ming said she had been distorting the facts.

  Nga said during an interview with Sin Chew Daily on Satuday that DAP not only had groomed her from a largely unknown person into a state assemblywoman, but had also made her the first female deputy speaker in the country's history.

  "She's real greedy. All the people in her hometown know about this, and they have openly condemned her.

  "How could she say she didn't feel any pressure from the people?"

  Nga said he had nothing to say if Hee insisted that she was not wrong, did not feel remorseful or ashamed of her own acts and felt that her conscience was clear.- mysinchew