Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Friday, June 13, 2008

  YB GOBALAKRISHNAN MELAWAT SARAWAK

  Ahli Parlimen Bagan Serai, YB Gobalakrishnan Nagapan akan membuat lawatan sambil kerja ke Sarawak mulai 13-16 Jun 2008. Beliau yang juga Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi akan bersama-sama rakyat Sarawak di Stadium Perpaduan, Kuching bagi meraikan Sambutan Hari Gawai Dayak pada 14 Jun. Pada 15 Jun, beliau akan melancarkan penubuhan Bahagian Kapit dan Hulu Rejang. Ini merupakan lawatan pertama beliau ke Sarawak selepas 8 Mac. Pada DUN 2006, Gobala bertanggungjawab membantu calon PKR di Kapit.
  Beliau juga dijadualkan bertemu dengan kepimpinan PKR negeri dan peringkat bahagian sepanjang lawatan tersebut.