Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Friday, June 6, 2008

  PERBANDINGAN YANG TIDAK TEPAT

  Harga petrol terkini di Malaysia RM2.70 seliter, manakala di negara jiran yang bukan pengeluar minyak dijadikan perbandingan oleh pemimpin Be End termasuk;

  Singapura - RM5.07 Filipina - RM3.45 Thailand - RM4
  Indonesia dan Brunei tidak dimasukkan dalam perbandingan itu. KENAPA?

  Bagaimana pula harga petrol di negara pengeluar minyak berikut:

  UAE – RM1.19 Mesir – RM1.03 Bahrin - RM0.87 QatarRM0.68 Kuwait – RM0.67 Arab Saudi RM0.38 Iran– RM0.35 Nigeria– RM0.32 Turkmenistan– RM0.25 Venezuela– RM0.16
  Jauh sungguh perbezaannya. Bagaimanakah negara ini tidak terjejas berikutan harga minyak global yang melambung? Bijak sangatkah pemimpin mereka?
  Ke mana hilangnya roh kata-kata keramat MALAYSIA BOLEH yang membawa kita mengelilingi dunia, menakluki puncak tertinggi, menjejak kaki ke kutub?
  Maka sebab itu Pakatan Rakyat yang ditunjangi DS Anwar Ibrahim, berulangkali menyatakan bahawa harga petrol di Malaysia dapat diturunkan. Kita sudah memikir dan mengkaji mekanisme yang sepatutnya.