Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Monday, June 9, 2008

  ANTARA PM DAN KM

  Tersebar berita tentang keadaan kesihatan KM yang tidak mengizinkan sejak 2 3 hari lepas. Pelbagai andaian meniti dari bibir ke bibir sehinggalah disanggah oleh beberapa pemimpin negeri.Dato Seri Wong Soon Koh dalam Borneo Post hari ini menafikan KM tenat dan menambah bahawa KM akan tiba dari luar negara hari ini? 'He is on vacation' (?) Pelik........... Bercuti semasa sambutan Hari Keputeraan Agong. Apapun sebagai orang Islam saya mendoakan Allah memelihara kesihatan beliau.

  Dikhabarkan juga PM akan tiba di Kuching 'after midnight' tonight? Pelik.......

  Apa yang lebih pelik PM membuat lawatan ke Sarawak, 2 kali dalam masa seminggu iaitu pada 10 Jun dan 14 Jun. Ramai yang menanti apa yang akan ditawarkan oleh PM kepada rakyat Sarawak selepas berjaya menjadi benteng Be End dalam PRU12 lalu.
  "SARAWAK EXPECTS GAWAI GOODIES", demikian tajuk utama The Borneo Post hari ini. Pandangan beberapa MP dari Sarawak, jelas menunjukkan PM 'terpaksa' tunduk kepada desakan jika tidak mahu melihat MP dari Sarawak melompat ke PR.
  Imbuhan serupa turut diumumkan di Sabah.
  Persoalannya kenapa baru sekarang PM tahu nilai Sabah dan Sarawak dalam percaturan politik Malaysia. Itupun setelah DSAI mengumumkan ada MP dari 2 negeri ini akan menyertai PR...........