Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Sunday, June 8, 2008

  SETELAH PETROL MEMECUT NAIK

  Pagi tadi, jam 1035 tangki Rusa 1.3 agak kosong. Sejak kenaikan harga petrol 4 hari lalu barulah nak beli petrol semula. Harga di Kuching RM2.69. Biasanya saya membeli tanpa mengetahui berapa liter nak dipam. Beri saja RM20, terus pam. Begitulah lazimnya.
  Kali ini agak berkira sedikit. Saya nak tahu berapa liter petrol jika membeli RM55.00. Maka dapatlah 20.446 liter.
  Jika dibuat perbandingan dengan harga lama RM1.91/l, dengan RM55, maka dapatlah Rusa diisi dengan 28.795 liter. Perbezaan 8.349 liter.

  Jika dulu purata kos harian petrol saya dalam RM10 atau 5.23 liter, sebulan RM300.

  Dengan harga sekarang, kos harian menjadi RM14, maka sebulan RM420. Pertambahan kos RM120 sebulan. Setahun RM1440. Ditolak RM625 (rebet), perlu juga mencari pendapatan lebih untuk menampung baki kos petrol RM815....