Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Thursday, June 26, 2008

  HIMPUNAN AMAN PROTES SEJUTA RAKYAT

  Tarikh 6 Julai 2008 amat dinanti-nanti oleh semua. Pada hari tersebut satu perhimpunan besar-besaran tanda memprotes kenaikan harga minyak akan dilangsungkan. Ianya akan diadakan di hadapan Amcop Mall, Petaling Jaya Selangor bermula jam 9 pagi.
  Semua Menteri Besar dan Ketua Menteri, semua exco negeri, ahli parlimen dan ahli DUN negeri-negeri Pakatan Rakyat, NGO akan dikumpulkan bersama rakyat yang prihatin terhadap isu kenaikan harga minyak.
  Sementara itu, PKR Sarawak sedang merangka acara yang sama pada tarikh tersebut di Kuching. PKR menjangkakan 1000 orang akan hadir. Tempat masih dirahsiakan.