Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Monday, June 2, 2008

  Strategi Mengeratkan Kerjasama Pakatan Rakyat

  Detik 3 bulan pemerintahan PR di 5 buah negeri semakin hampir. Kerjasama yang dipegang semakin kukuh. Dalam pada itu Ketua Umum, PKR, DSAI menggariskan beberapa lagi strategi ampuh untuk memperkukuhkan lagi ikatan PR.
  Penubuhan Sekretariat Bersama untuk membincangkan segala isu berkaitan akan diketuai oleh Dr. Syed Hussin (PKR), Tan Kok Wai (DAP) serta Dato' Kamaruddin Jaafar (PAS). Sekretariat ini juga diamanahkan menyiapkan kerangka kasar konsep Pakatan Rakyat.
  Jawatankuasa Penyelaras Parlimen pula diwujudkan supaya ada penyelarasan semasa persidangan parlimen. Ianya diketuai Whip PR, Azmin Ali, Dr. Tan Seng Giaw, Sallahuddin Ayub serta beberapa ahli parlimen lain.
  Kesepakatan amat dituntut untuk membuka mata semua pengkritik yang sering menidakkan kewujudkan PR