Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Thursday, August 14, 2008

  MISI KE PERMATANG PAUH

  Hari ini kumpulan pertama KeAdilan Sarawak akan berlepas ke Permatang Pauh untuk satu misi khas membantu kempen DSAI. Rombongan yang diketuai YB Dominic Ng turut disertai oleh Datuk Seri Hafsah Harun, Tn Hj Baharuddin Mokhsen, Nicholas Bawin serta lebih 20 yang lain.
  Hari Penamaan calon dijadualkan pada 16 Ogos ini.
  Badan Perhubungan Negeri Sarawak ditugaskan untuk menjaga Daerah Mengundi Jalan Sembilang dalam DUN Seberang Jaya. DUN ini telah dimenangi oleh calon UMNO pada PRU 12 yang lalu.
  Daerah Mengundi ini mempunyai hampir 3000 pengundi dengan majoriti penundi Melayu. Sebayak 5 saluran akan dibuka semasa pengundian pada 26 Ogos nanti.
  Saya dan 3 orang lagi akan menyusul pada 21 Ogos nanti.