Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Sunday, August 24, 2008

  CORAT-CORET DARI PERMATANG PAUH 2

  1. Satu insiden terdesak parti lawan terbongkar. 2 orang yang disyaki petugas mereka ditahan semasa memasang kain pemidang yang menyindir DSAI. "ANWAR PERDANA MENTERI, LIM KIAT SIANG TIMBALAN PERDANA MENTERI". Provokasi sempit yang bertujuan melaga-laga kesepaduan Pakatan Rakyat. Tindakan ini sebahagian daripada tektik kotor kempen Bee End.
  2. Beberapa kenderaan yang tertera logo Jabatan Kebajikan Masyarakat, yang sarat dengan muatan kerusi roda, dilihat berpusing-pusing sekitar Jalan Sembilang, Seberang Jaya. Difahamkan mereka sedang mencari bilik gerakan Bee End untuk upacara menyerahkan bantuan tersebut. Malangnya mereka gagal berjumpa bilik gerakan yang dimaksudkan.
  3. Deretan kenderaan polis berwarna merah dan biru gelap dilihat sudah bersedia di Seberang Jaya. Jumlahnya membayangkan kekuatan pasukan keselamatan yang dikerah oleh kerajaan Bee End untuk menakut-nakutkan pengundi Permatang Pauh.
  4. Bilik Gerakan PKR di Jalan Sembilang ini menjadi tumpuan pihak lawan. Keberkesanan dan efisennya para petugas telah menyebabkan parti lawan terpaksa menghantar penyamar untuk mengenalpasti kekuatan sebenar. Tetapi tektik mereka dapat dikesan dan "petugas" tersebut telah dihalau.
  5. Daerah Mengundi Jalan Sembilang, Seberang Jaya mempunyai 5 saluran dengan jumlah pengundi seramai 2988 orang. Dengan jumlah pengundi yang besar maka ia menjadi sasaran perti bertanding. Mengikut rekod Mac 08, semasa pilihanraya DUN dan Parlimen, pusat mengundi di SM Seberang Jaya, telah dimenangi PKR.