Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Tuesday, August 12, 2008

  BN TERDESAK ISYTIHAR JIHAD

  Suatu yang pelik telah dilakukan oleh kepimpinan UMNO/Bee End. Jika sebelum ini mereka sering menempelak PAS kerana melaung-laungkan JIHAD dalam perjuangan, tetapi kali ini Bee End pula yang melancarkan perang JIHAD terhadap Anwar.
  Timbalan Ketua Wanita UMNO, Sahrizat Abdul Jalil yang dikalahkan oleh Puteri Reformasi, Nurul Izzah di Lembah Pantai, dipetik oleh The Star mengisytiharkan demikian di Pulau Pinang hari ini.
  "Pilihanraya P44 Permatang Pauh, bukan sahaja penting untuk Bee End tetapi seluruh rakyat, maka ia menjadi jihad untuk menghalang Anwar daripada mencapai cita-cita menjadi PM yang boleh mengganggu gugat ketenteraman negara"
  Jika JIHAD sebenar-benarnya yang dimaksudkan oleh Shahrizat, maka ini adalah tindakan terdesak UMNO untuk meraih simpati dan undi. Layakkah Wanita UMNO bercakap tentang JIHAD yang semestinya mempunyai tempat yang istimewa dalam Islam, jika Wanita UMNO sendiri gagal memperbetulkan gaya hidup mereka? Aurat sendiri pun tidak ditutup sepenuhnya, inikan pula hendak mengajak umat berJIHAD.
  Pengisytiharan ini, umpama menepuk air dalam dulang dan akan memalukan UMNO dan Bee End keseluruhannya.