Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Tuesday, October 14, 2008

  TAIB BILA LAGI? Buat renungan mereka yang mengerti.

  Mahathir sudah lama berundur dan selepas itu diketepikan. Legasi 22 tahun dipersendakan oleh orang UMNO sendiri. Abdullah Badawi yang hobinya suka tidur, sudah membayangkan hasrat menyerahkan jawatan PM kepada Najib.
  Awak bila lagi Taibi? Alasan belum bertemu pengganti menampakkan kepandiran kepimpinanmu. Bang Jeo cuma topeng perpaduan Melayu. Bang Burn sudah berpatah arang. Sulaimen Dude sudah berkerat rotan. Jika Affendy Nashrawi tidak mendapat pelepasan permaisurinya. Wahabi Dol sekadar di penggiran. Adenan Kashogi pula terlalu ghairah sehingga kau singkirkan dengan aib. Awang Tanah cuma alasan untuk ambil hati agar tanah dianugerahkan kepada kroni tetapi diketepikan. Awang Aspiah sanggup tulis autobiografi mengampu dengan gelaran Pehin dan salasilah Bolkiah. Alfredo Jabb sekadar menumpang kasih, tetap menumpang sampai bila-bila. Apatah lagi Gojer Cann yang memerintah Miri, langsung kempunan.
  Bila lagi awak nak mengundur diri Taibi? Rakyat kebanyakan muak dan loya mendengar alasanmu. Rakyat marhaen cuma mampu sumpah seranah mendoakan kependekan hayatmu. Berubahlah. Bertaubatlah. Cukuplah dengan cengkaman 28 tahun itu. Berundurlah secara terhormat sebelum kuasa rakyat bertindak meroboh berhala di rumahmu.