Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Sunday, October 26, 2008

  TAHNIAH, KETUA WANITA SARAWAK- IBI UDING


  Pn Ibi ak Uding, 46 telah dengan rasmi dilantik sebagai Ketua Wanita PKR Sarawak. Majlis pengumuman perlantikan telah dilakukan sendiri oleh YB Zuraida kamaruddin, Ketua Wanita Pusat pada 24 Oktober lalu di Pejabat Perhubungan Negeri Sarawak.

  Ibi Uding juga merupakan bekas calon SNAP di DUN Balai Ringin pada pilihanraya DUN Sarawak 2006 lalu. Setelah meletak jawatan sebagai Ketua Wanita SNAP,beliau menganggotai PKR awal tahun ini.

  Dengan perlantikan Ibi, lengkaplah kedua-dua sayap penting PKR Sarawak, Angkatan Muda Keadilan (AMK) dan sayap Wanita. Diharap PKR akan terbang lebih jauh ke seluruh pelosok Bumi Kenyalang.