Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Monday, October 13, 2008

  ANWAR MINTA NAJIB BENTANG BAGET BARU

  Ketua pembangkang menggesa menteri kewangan Datuk Seri Najib Abdul Razak membentangkan Bajet 2009 yang baru memandangkan krisis kewangan dunia yang kian serius kini.
  Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata ahli-ahli Dewan Rakyat tidak boleh membahaskan "belanjawan yang ketinggalan zaman" seperti dibentangkan lebih sebulan lepas.
  Bajet 2009 diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, waktu itu sebagai menteri kewangan, pada 29 Ogos lalu.
  Beliau telah bertukar portfolio sebagai menteri pertahanan dengan timbalannya itu bulan lepas.
  Ucapan Anwar di Parlimen hari ini pertama kali dibuat sebagai ketua pembangkang selepas memenangi pilihanraya kecil Permatang Pauh beberapa hari sebelum pembentangan belanjawan tersebut.
  Menurut mantan timbalan perdana menteri itu, yang pernah mengetuai Kementerian Kewangan selama tujuh tahun sejak 1991, perangkaan dalam Bajet 2009 "tidak lagi realistik" apabila muncul krisis ekonomi dunia yang bermula tahun lepas di Amerika Syarikat.
  "Apakah kita mahu membahaskan sejarah atau belanjawan?” katanya, sambil menambah satu belanjawan pindaan wajar dibentangkan jika bajet baru enggan dikemukakan.
  Anwar kemudiannya bertanya Timbalan Yang Dipertua sama ada dewan sama ada patut ditangguhkan atau diteruskan.
  Datuk Wan Junaidi Tuanku Jaffar kemudian meminta Anwar meneruskan sidang dan membentangkan belanjawan alternatif jika beliau berminat berbuat demikian.