Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Tuesday, November 4, 2008

  POLEMIK PKNS - PEGAWAI MELAYU SENDIRI ADA KEPENTINGAN.

  In fact it was told that Tan Sri Khalid made the decision based on merit. When Tan Sri met with PKNS high ranking executives, only Madam Low was able to answer Tan Sri Khalid’s questions. The rest of the Malay senior executives can only smile and keep very quiet. Naturally they had a lot to hide and talking puts them in jeopardy. Not to mention, only Madam Low seems to not to have equities in PKNS’s subsidiaries.

  Rekod juga menunjukkan hampir 70% kontraktor yang mendapat tender daripada PKNS adalah bukan Melayu. Mereka ini dianugerahkan kontrak yang berjutaan ringgit. Manakala kontraktor Melayu cuma mendapat kerja yang kecil-kecil.
  Kontraktor bukan Melayu inilah yang juga membiayai beberapa politikus UMNO untuk meneruskan hayat politik mereka. Tak percaya tanyalah Khir Toyo n geng.