Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Thursday, July 10, 2008

  SARAWAK KEPUNYAAN MEREKA?

  MINUM PAGI BERSAMA SEORANG BEKAS ANGGOTA KABINET MALAYSIA, MEREMUKKAN JIWA MENDENGAR CERITANYA. SEBENARNYA BANYAK TOPIK YANG DIBUALKAN, TETAPI YANG SATU INI AMAT TERKESAN. APA TIDAKNYA DI KOTA KUCHING INI, AMAT PAYAH UNTUK MENDAPATKAN SEBIDANG TANAH UNTUK MENDIRIKAN RUMAH SENDIRI. KALAU DI LUAR SEDIKIT ITU ADALAH JUGA.
  MENURUT BEKAS AHLI KABINET INI, SEDANG DIA MINUM BERSAMA 2 ORANG PEGAWAI DARI JABATAN TANAH, TELEFON BIMBIT SALAH SEORANG DARIPADA PEGAWAI TADI BERDERING. SERAYA ITU, PEGAWAI TADI BANGUN LALU MENJAWAB PANGGILAN TERSEBUT.
  SEKEMBALINYA KE DUDUK, BEKAS AHLI KABINET ITU TERUS MENGUSIK PEGAWAI TADI DENGAN MENEKA PANGGILAN ITU DARI SANG GUNDIK. PEGAWAI ITU MENAFIKAN LALU MENUTURKAN "BAGUS LAGI KAMEK ORANG TOK BEKERJA DIBAH SIDAKNYA. MAKAN GAJI NGAN SIDAKNYA"
  DAN PEGAWAI ITU TERUS MENERANGKAN BAHAWA DIA BARU SAHAJA MENERIMA PANGGILAN DARI KERABAT SEORANG MENTERI. KERABAT ITU MEMINTA (MAKNANYA PERCUMALAH TU) LOT TANAH DI BATU KAWA UNTUK TAPAK MEMBINA RUMAH!
  SEMUDAH ITU?