Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Tuesday, July 22, 2008

  200 BUAH RUMAH DI ATAS SEBIDANG LOT

  Terkejut pun ada. Tidak percaya pun ada. Seorang kawan menceritakan keadaan di mana rumah yang didudukinya sekarang, tanahnya milik orang lain. Dia bukan setinggan tetapi dibenarkan pihak berkuasa membina rumah bersama-sama lebih 200 buah rumah yang lain. Mereka dijanjikan akan diberi hak milik persendirian terhadap tanah tersebut.
  Apa yang menjadi keraguan mereka ini ialah sampai sekarang janji tersebut belum tertunai. Kesemua rumah di kawasan bersebelahan perkuburan Islam Semariang ini didakwa di atas lot yang sama. Maknanya mereka membina rumah di atas satu lot tanah. Lot tersebut didakwa kepunyaan satu nama. Mereka khuatir jika tuan punya nama/milik lot menjual atau ingin membangunkan kawasan tersebut, maka kesemua 200 tuan punya rumah terpaksa mengalah. Mereka terpaka berpindah atas alasan membina rumah di atas tanah orang lain..