Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Monday, August 31, 2009

  KOTA SEPUTEH: AKAN PUTIHKAH MATA ORG BN?

  Jika ditakdirkan pilihanraya kecil diadakan di DUN Kota Seputeh, maka satu lagi gelanggang terbentang buat UMNO/BN melontarkan COGANKATA "menganakemaskan" DUN di negeri yang diperintah Pakatan Rakyat. Mampukah UMNO/BN yang diketuai Timbalan Perdana Menteri menakluk semula DUN ini.

  Jika ditinjau keputusan lalu, majoriti kemenangan YB Datuk Abu Hassan Sharif cuma 495 undi. Pesaing beliau dari PAS memperolehi 7,665 undi. BN sudah pasti akan menempuh jalan sukar untuk mempertahankan DUN ini. Pakatan Rakyat tidak akan membuang peluang untuk mencapai kemenangan dan membuktikan yang pakatan ini semakin diterima rakyat,

  Sama-samalah kita tunggu Selasa ini, apa keputusan SPR. Jika berlaku kekosongan, maka ini adalah pilihanraya kecil yang kesembilan sejak Mac 2008. Setakat ini Pakatan Rakyat mendahului dengan keputusan 7-1.