Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Thursday, March 12, 2009

  Kembalikan pengurusan air kepada rakyat

  Semalam sekumpulan 100 orang yang mewakili beberapa pertubuhan bukan kerajaan dan pengguna air Selangor telah menghantar memorandum menyokong usaha pengambil alihan pengurusan air oleh Kerajaan Negeri Selangor. Penyerahan memo tersebut diketuai oleh Syed Shahir, Presiden MTUC.

  Air di Selangor dan Wilayah diuruskan pembekalanya oleh Syabas yang dimiliki oleh Puncak Niaga. Puncak Niaga meletakan harga yang tidak munasabah untuk dibayar oleh kerajaan kerana kononya syarikat menanggung kerugian. Puncak Niaga yang dimiliki oleh Tan Sri Rozali yang merupakan bekas bendahari Umno Hulu Selangor merupakan orang kuat, Tan Sri Mohamad Taib. Tan Sri Rozali merupakan penyumbang terbesar kepada Umno Selangor.

  Apakah benar syarikat rugi ? cuba kita lihat fakta yang diedahkan oleh YB Ketua Pembangkang Dato’ Seri Anwar Ibrahim dalam ucapan bahas belanjawan pagi tadi yang menyatakan bahawa gaji tahunan Pengerusi Syarikat Bekalan Air Selangor Bhd. (Syabas) adalah RM5.1 juta setahun.

  Perkiraan mudah dan memaklumkan kepada sidang Parlimen tadi bahawa dengan gaji RM5.1 juta setahun, perkiraannya menjadi saperti berikut:

  Setahun - RM5.1juta
  Sebulan - RM425,000-00
  Sehari (8jam) - RM14,166-00
  Sejam - RM1,770-00
  Seminit - RM29-51

  1. Kalau dibanding dengan gaji Speaker Parlimen @ RM18,000-00 sebulan, gaji setahun Pengerusi Syabas ini boleh menanggung YB Speaker selama 23 tahun;

  2. Kalau dibanding dengan gaji/ elaun Ahli Parlimen @ RM12,500-00 sebulan, , ianya boleh menanggung 34 Ahli Parlimen tiap bulan;

  3. Kalau disbanding dengan gaji anggota polis @ RM1,000-00 sebulan, ianya boleh menanggung 425 anggota polis tiap bulan atau bersamaan dengan 5 pangkalan Unit FRU;

  4. Kalau disbanding dengan bayaran purata bil air bulanan pada kadar RM50-00 sebulan, ianya boleh menanggung 8,500 buah rumah.

  Nampaknya seseorang sedang menikmati secara 'melampau' nikmat dari setiap titik air kurniaan tuhan untuk memeras rakyat.- chegubard.

  Bagaimana dengan gaji Pengerusi Sarawak Energy (SESCO) dan beberapa syarikat GLC di Sarawak. Anak Taib pernah menjadi CEO dan tercatat dalam sejarah sebagai CEO penerima gaji termahal di Malaysia...