Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Tuesday, April 28, 2009

  JANGAN TERTIPU DAN DITIPU SPR LAGI....

  SPR telah menetapkan hari pengundian dan penamaan calon. Kepada semua jentera parti (KEADILAN atau PAKATAN) dan penyokong diingatkan jangan tertipu dengan perkembangan semasa yang diorkestrakan untuk kepentingan regim.

  Pasti akan ada pertandingan

  Harap jentera dipersiapkan tanpa mempedulikan sentimen Bn mungkin tidak bertanding. Ini kerana sejak bila pula Bn atau pemimpinnya bercakap benar dalam isu pilihanraya ini. Lupakah kita Abdullah yang mengatakan pasti tidak ada pilihanraya dalam masa terdekat dan kemudian membubarkan Parlimen esok tengahari? (Di Malaysia, penetapan tarikh pilihanraya menjadi senjata ampuh BN, dicari tarikh yang menyebelahi mereka. Negara lain contohnya Indonesia yang kononnya terkebelakang dari Malaysia, tarikh PEMILU diumumkan terlebih awal) Atau lupakah kita dengan manifesto Bn yang disampaikan Najib bahawa minyak pasti tidak naik tahun ini 2008 tetapi minyak tetap naik selepas pilihanraya ?

  Memang Najib tidak mahu bertanding kerana pertandingan akan digunakan sebagai medan membogelkan beliau yang banyak skandal jenayahnya. Tetapi ketahuilah Umno kita masih gagal dikawal sepenuhnya oleh Najib. Kumpulan yang hendakkan Umno bertanding lebih kuat dan ramai dari suara Najib. Najib yang mula dikenali sebagai penakut untuk membuat keputusan pasti akur dengan kehendak yang lebih ramai, walaupun akhirnya merugikan dia sendiri.

  SPR kata jangan datang ramai - ramai dan tidak ada pondok panas.

  SPR cuba menipu mereka akan hadkan penyokong PAKATAN dan biarkan penyokong Bn maka nanti dalam media mereka akan mainkan betapa Bn ramai penyokong. Bukan tak biasa SPR menipu. Tahun 2004 SPR memperkenalkan larangan bina pondok panas. Pihak BA (pada ketika itu) akur dan tidak membina sebaliknya Bn membina pondok panas macam biasa. Bila aduan dibuat SPR kata luar bidang kuasanya.

  Begitu juga penggunaan setem hasil pada 2008 dimestikan (jika gagal kertas pencalonan boleh ditolak), tetapi apabila ramai calon BN yang tidak sempat mematikan setem tersebut, larangan itu ditarik balik.

  Apa yang SPR harus lakukan kalau berani ?

  Pastikan tiada jentera kerajaan digunakan untuk berkempen sama ada kerajaan pusat atau negeri. Halang menteri - menteri datang sebagai menteri dengan di iring polis dan menggunakan peruntukan kerajaan sebagai bahan kempen. Kalau tak berani maka minta pengerusi SPR diminta berhenti menyiarkan kenyataan lawak jenaka.

  SPR tidak telus, secara peribadi soalan cheGuBard pun masih SPR tidak jawab... bagaimana jumlah kertas undi yang dikeluarkan di peringkat Parlimen Rembau dalam PRU 12 , 2008 berlebih dari jumlah kertas undi dikeluarkan bagi 4 buah DUN dibawah kawasan tersebut ? Adakah ada yang datang cuma diberi kertas undi parlimen atau nombor jumlah undi bertukar sebelum pengumuman keputusan untuk memenangkan calon Bn...?

  SPR alat untuk memperlihatkan Malaysia negara demokrasi dan sebaliknya hanya memastikan Bn menang.... Orang akan tanya habis tu macam mana bila ada tempat Bn kalah juga...jawapannya ialah SPR dah tak larat nak tipu lagi itu sebab Bn tetap kalah walaupun dah tipu....
  Dipetik dari blog CheGuBard.