Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Wednesday, April 22, 2009

  BN SALAHGUNAKAN PELATIH PLKN DI BATANG AI.


  Barisan Nasional didakwa melanggar undang-undang pilihan raya dengan menyalahgunakan peserta Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) dan Program Komuniti Belia Remaja (Y2Y) semasa kempen pilihanraya kecil Batang Ai.

  Badan pemantau pilihanraya Malaysian For Free and Fair Election (MAFREL) berkata ia mempunyai bukti-bukti bergambar rekrut-rekrut PLKB dan Y2Y berseragam dikerah dalam perarakan BN semasa hari penamaan calon.

  Pengerusi MAFREL Syed Ibrahim Syed Noh dalam sidang akhbar di Kuala Lumpur hari ini berkata satu laporan lengkap memperincikan penyalahgunaan sumber kerajaan oleh BN di dalam tiga pilihanraya kecil lalu akan diserahkan kepada Suruhanjaya Pilihanraya (SPR).

  Penyalahgunaan harta kerajaan termasuklah penggunan dewan orang ramai, kenderaan kerajaan dan majlis-majlis rasmi untuk tujuan berkempen.

  “Menggunakan pelatih-pelatih Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) semasa hari penamaan calon di dalam pilihanraya kecil Batang Air amatlah mendukacitakan,” katanya.

  Selain itu MAFREL turut mendakwa BN menyalahgunakan wang rakyat untuk tujuan politik di dalam pilihanraya kecil Batang Ai. BN menjanji projek-projek bernilai lebih RM175 juta termasuk pembinaan kompleks rumah polis bernilai RM58.7 juta dan lain-lain.

  “Projek-projek segera dan peruntukan oleh kerajaan untuk tujuan memberi kelebihan kepada calon-calon tertentu hendaklah dihentikan kerana ini jelas menunjukkan penyalahguaan kuasa oleh pentadbir negara,” tambahnya.

  MAFREL telah mengemukakan cadangan-cadangannya untuk menambah-baik perjalanan pilihanraya oleh SPR termasuklah mencadangkan supaya hari pilihanraya dilakukan pada hari cuti bekerja, bilangan kehadiran polis yang begitu ramai hendaklah dikurangkan dan polis dan kerajaan hendaklah menghormati hak rakyat untuk mengadakan perhimpunan aman seperti yang telah disebutkan oleh SUHAKAM.