Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Wednesday, April 22, 2009

  BERITA YANG TIDAK DILAPOR OLEH SURAT KHABAR MELAYU

  Sewaktu berucap di Johor Bharu semalam, ada beberapa perkara penting yang diumumkan oleh Najib tetapi tidak ditulis oleh akhbar-akhbar Melayu seperti Utusan Malaysia tetapi dilaporkan oleh akhbar berbahasa Inggeris, The Star.

  Perkara penting yang diumumkan oleh Najib ialah kerajaan akan mengurangkan kaedah rundingan terus untuk memberi sesuatu kontrak dan akan memperbanyakkan kontrak-kontrak diberi secara tender terbuka.

  A lot of people will like direct negotiations but I want it reduced,” he said.

  (Ramai pihak yang suka dengan kaedah rundingan terus akan tetapi saya akan kurangkannya).

  Apa yang cuba dilakukan oleh Najib ini tidak ada bezanya dengan apa yang cuba dilakukan oleh kerajaan-kerajaan negeri Pakatan Rakyat yang mengamalkan sistem tender terbuka.

  Masih teringat lagi bagaimana demonstrasi demi demonstrasi dianjurkan di Pulau Pinang oleh Umno selepas Lim Guan Eng mengumumkan bahawa kerajaan negerinya akan melaksanakan sistem tender terbuka.

  Apakah Umno dan manusia-manusia seperti Ibrahim Ali akan berdemonstrasi membantah pengumuman Najib ini? Mengapakah berita tentang ini hanya diceritakan dalam surat khabar The Star dan tidak diakhbar-akhbar Melayu? Apakah ini kerana ahli-ahli Umno dan manusia-manusia seperti Ibrahim Ali tidak faham Bahasa Inggeris?

  Perkara kedua yang diumumkan oleh Najib tetapi tidak diceritakan oleh akhbar Utusan Melayu ialah mengenai penerusan projek Wilayah Pembangunan Iskandar (WPI).

  He said that he would continue with some of the policies implemented by his predecessor Tun Abdullah Ahmad Badawi’s administration which are good for the people and development of the nation.

  One such project was Iskandar Malaysia, he said, stressing that the new leadership would continue its commitment to develop the multibillion ringgit project into a new growth area.

  Apakah Najib turut fikir yang Dr. Mahathir juga tak faham bahasa Inggeris?

  Bukankah dahulu diantara kritikan besar Dr. Mahathir kepada pentadbiran Abdullah ialah projek Wilayah Pembangunan Iskandar yang dikatakan memberikan kelebihan kepada Singapura dan lesen kepada rakyat Israel untuk masuk ke Malaysia?

  Takkan dah lupa kot?

  Orang Melayu belum lupa lagi. Mahathir yang mudah lupa!- Amin Iskandar