Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Wednesday, December 31, 2008

  SASARAN 30 000 KEAHLIAN PKR SARAWAK TERCAPAI

  Setelah lebih 10 tahun bertapak di Sarawak, dengan segala hitam pahit rintangan, akhirnya sasaran keahlian 30 000 orang akhir tahun 2008 tercapai.

  Kemasukan beramai-ramai 12 000 orang ahli bersama YB Gibriel Adit Oktober lalu , bekas MP Lubok Antu Jawah Gerang bersama-sama 2 000 penyokongnya dan ditambah 3000 orang pemohon terbaharu dari DUN Dudong, Lanang Ahad lalu menjadikan jumlah terkumpul melebih 30 000 orang. Tahniah dan syabas kepada semua aktivis dan ahli parti yang tidak jemu-jemu mengembangkan saiz keahlian parti.

  Sementara itu semasa majlis 90109 nanti dijangka akan diumumkan lagi permohonan beramai-ramai bekas ahli PRS masuk PKR.

  Sasaran terbaharu PKR Sarawak ialah mempunyai keahlian 150 000 orang menjelang akhir 2009. Kepada Jawatankuasa Perhubungan Negeri, Bahagian, Cawangan dan JDM, pastikan sasaran itu mampu digapai lebih awal. Insya Allah.