Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Sunday, December 28, 2008

  No way Pakatan can take over state govt: Dr Chan

  Kenyataan ego dan bongkak! Seperti dilaporkan dalam The Borneo Post hari ini, TK Menteri Sarawak George Chan menempelak kesungguhan Anwar dan PR untuk menawan DUN Sarawak dalam pilihanraya yang akan datang.
  Dalam politik apa-apa boleh terjadi. Politic is the art of possiblelity. Jika kini BN gagah memerintah sejak 45 tahun lalu, tidak mustahil tsunami yang dicetus di Padungan 2006, kembali melanda seluruh Sarawak 2010 nanti.
  Jika kita bermain di gelanggang yang sama rata, sudah lama BN goyah layu tersungkur. Tetapi kerana tahu kelemahan sendiri, maka segala jentera, kemudahan kerajaan dimanipulasi dan disalahgunakan. Dan akhirnya kita berharap rakyat sendiri akan menunjuk jalan keluar kepada BN. Hidup Anwar. Bangkitlah rakyat Sarawak.