Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Saturday, July 25, 2009

  SALAHKAH HADI BERKAITAN ISU CAWAT?


  Saya tidak pelik jika ramai yang masih beranggapan orang Sarawak masih bercawat, tinggal atas pokok atau tanggapan lain yang sedikit sebanyak mengguris perasaan anak Sarawak.

  Saya sendiri banyak kali ditanya "Bila datang MALAYSIA (Semenanjung)?", "Datang ke Malaysia (Semenanjung) ni naik apa?"

  Yang peliknya, orang yang bertanya itu, kawan-kawan yang terdiri daripada GURU dan kaki tangan kerajaan yang tidak pernah menginjak kaki ke Sarawak.

  Kita juga sering mendengar ungkapan "SELURUH NEGARA TERMASUK SABAH DAN SARAWAK?"

  Di mana silapnya? Apakah konsep intergrasi nasional yang dilaung-laungkan oleh kerajaan BN itu gagal dan tidak berupaya menjelmakan maksud yang diimpikan?

  Kita anak Sarawak harus melihat kelemahan sendiri dalam hal ini. Apa tidaknya, jika promosi pelancongan atau Tahun Melawat Sarawak, yang diketengahkan ialah penari tradisi yang memakai CAWAT dengan parang ilangnya.

  Masih ingatkah dengan iklan sebuah bank yang mengetengahkan masyarakat Iban.

  Begitu juga, ditayangkan suasana rumah panjang dan persekitaran yang menampakkan kemunduran Sarawak.

  Inilah salah satu punca mengapa, orang luar masih beranggapan yang anak Sarawak masih mundur, bercawat serta tinggal dalam kedaifan.