Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Wednesday, July 1, 2009

  SEJARAH GAMBIER 100 TAHUN MUSNAH

  YB Dominique Ng dan papan tanda 1935, Pasar Sayur  Jalan Gambier, Kuching begitu sinonim dengan penduduk Sarawak. Dulu di situlah pusat pertemuan masyarakat pelbagai kaum yang datang dari pelosok Sarawak. Penduduk dari kawasan pesisir pasti akan singgah di sini untuk membeli keperluan. Di situlah jantung bandar Kuching.

  Kini atas desakan politik pembangunan, beberapa bangunan bersejarah terpaksa dikorbankan oleh pihak yang mempunyai kepentingan. Difahamkan tapak tersebut akan dibangunkan untuk projek sambungan Tebingan Sungai Kuching.

  Di sini juga akan dibina hotel, pusat membeli belah serta pelbagai projek lagi yang tentunya akan dimiliki oleh individu tertentu yang rapat dengan ahli politik Sarawak.