Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Tuesday, July 7, 2009

  ADUAN POLIS TERHADAP SUARA KEADILAN ISI KES LIWAT ANWAR

  Pemuda Umno Kelantan hari ini membuat laporan polis terhadap akhbar PKR Suara Keadilan berhubung kenyataan yang disifatkan satu penghinaan terhadap institusi perundangan negara.

  Aduan itu dibuat oleh ketua pergerakan itu Anuar Safian di balai polis Kota Bharu pada 11.15 pagi berhubung berita "Tiada Bukti: Pemuda Pakatan Rakyat desak pertuduhan Anwar digugur segera" dalam edisi terbaru akhbar berpengaruh itu.

  Menurut Bernama, Anuar yang diiringi kira-kira 20 anggota Pemuda Umno berkata, kenyataan yang disiarkan akhbar terbabit yang menggesa agar pertuduhan liwat terhadap penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim digugurkan "seperti memperlekehkan martabat serta institusi kehakiman dan perundangan negara."

  "Kes itu sepatutnya diserahkan sepenuhnya kepada keadilan dan ketelusan badan dan institusi kehakiman negara," beliau dipetik berkata.

  suara keadilan article on pakatan youth anwar no proof 070709Tambahnya, penyerahan memorandum kepada wakil Peguam Negara di Putrajaya yang dilakukan Pemuda Pakatan Rakyat juga secara terang-terangan telah mencabar kewibawaan institusi kehakiman negara sedangkan proses perbicaraan kes liwat itu dijadualkan bermula esok.

  Justeru, katanya, Pemuda Umno memohon polis menjalankan siasatan terhadap Suara Keadilan, Angkatan Muda PKR, Pemuda PAS dan Pemuda Sosialis DAP.

  Menurut laporan tabloid itu, memorandum yang ditujukan kepada ketua pendakwaan kes tersebut Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden menggesa kes liwat dibatalkan berdasarkan laporan perubatan Hospital Pusrawi dan Hospital Kuala Lumpur.

  "(Laporan) ini membuktikan tidak ada perlakuan jenayah liwat sama sekali" sebagai mana yang didakwa oleh pengadu Mohd Saiful Bukhari Azlan, akhbar itu memetik kenyataan ketua AMK Shamsul Iskandar Mohamad Akin.

  "Pemuda Pakatan Rakyat yakin pendakwaan terhadap Anwar didalangi oleh pihak atasan, dan institusi awam diperalatkan sekali lagi untuk mensabitkan Anwar atas tuduhan yang direkacipta," laporan di halaman lima edisi 30 Jun-7 Julai dipetik.- Malaysiakini