Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Monday, July 20, 2009

  PENDAKWA MOHON TANGGUH SERAH DOKUMEN KPD ANWAR

  Pihak pendakwa dalam perbicaraan kes liwat terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim membuat permohonan segera untuk 'menangguhkan' perintah menyerahkan salinan rakaman video, dokumen dan laporan perubatan kepada peguambela.

  Khamis lalu, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengarahkan pihak pendakwa supaya menyerahkan dokumen-dokumen berkenaan kepada Anwar dalam tempoh tujuh hari.

  Pada hari berikutnya, pihak pendakwa memfailkan notis rayuan terhadap keputuan yang dibuat oleh Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah.

  Pada kira-kira jam 2 petang ini, pendakwa memfailkan permohonan 'penangguhan' perintah tersebut, di pejabat pendaftar jenayah Mahkamah Tinggi.

  Dokumen tersebut ditandatangani DPP Nordin Hassan - salah seorang daripada enam anggota pasukan pendakwaraya - yang diketuai Peguamcara Negara 11, Datuk Mohd Yusof Zainal Abidin.

  Peguam bekas timbalan perdana menteri itu - Sankara Nair - mengesahkan beliau telah menerima salinan permohonan tersebut, yang difailkan bersama dengan sijil kesegeraan.

  Tiada tarikh yang ditetapkan untuk mendengar permohonan tersebut, tetapi Sankara berkata, pihaknya akan memfailkan afidavit balas.- Malaysiakini.

  PELIK! KENAPA BERAT SANGAT NAK SERAH DOKUMEN DAN 'BAHAN BUKTI'. SEKARANG NAK POHON PENANGGUHAN PULA. SEKARANG NI SIAPA YANG SENGAJA HENDAK MELAMBATKAN PERBICARAAN?