Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Saturday, June 20, 2009

  PKR SARAWAK TELAH RANGKA STRATEGI HADAPI PRN10.

  Setelah perubahan pucuk pimpinan PKR Sarawak baru-baru ini, Majlis Pimpinan Negeri yang merupakan kumpulan think tank telah bermesyuarat dan sepakat untuk menggerakkan jentera pilihanraya di peringkat DUN.

  Setiap Bahagian/Cabang diarah mengwujudkan atau mengaktifkan jentera pilihanraya di kawasan DUN masing-masing. Perkara pertama yang mesti ada ialah struktur organisasi jentera tersebut.

  Setiap bahagian/cabang akan dibekalkan bendera PKR untuk dikibarkan di kawasan masing-masing sebagai tanda simbolik pengwujudkan jentera tersebut.

  PKR juga telah mengwujudkan pasukan perunding antara parti dalam Pakatan Rakyat. Pasukan ini akan berbincang dengan DAP, PAS dan SNAP berkaitan pengagihan kerusi.

  Selain itu, manisfesto PKR Sarawak juga dalam proses dirangka dan dikemaskini. Di antara janji yang akan dibangkitkan termasuklah mengamalkan ketelusan dalam pentadbiran negeri, pengembalian hak ke atas tanah adat (NCR), peningkatan pendapatan isi rumah, pembinaan lebih banyak rumah untuk penduduk, kemudahan asas yang lebih baik serta pengagihan samarata pendapatan dan hasil negeri.

  Beberapa siri mesyuarat akan diadakan sepanjang Julai nanti untuk memantapkan persediaan parti dalam menghadapi Pilihanraya Negeri ke-10 yang dijangka diadakan hujung tahun ini.