Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Thursday, June 11, 2009

  KENYATAAN AKHBAR PKR SARAWAK

  Parti Keadilan Rakyat Negeri Sarawak dengan ini memaklumkan bahawa kami komited untuk memberi sokongan penuh terhadap perlantikan Sdra Mustaffa Kamil Ayub, Naib Presiden PKR sebagai Pengerusi Perhubungan Negeri Sarawak. Ini adalah amanah Dato’ Seri Anwar Ibrahim, Ketua Umum untuk beliau menyelaras misi menghadapi pilihanraya negeri yang akan datang.

  Sehubungan dengan kenyataan Ketua Bahagian Batang Sadong, ingin dijelaskan bahawa ianya tidak menggambarkan keadaan sebenar. Ia adalah pandangan peribadi beliau. PKR Sarawak telah berkembang pesat sejak Mac 2008 dengan kemasukan ramai ahli baru dan golongan professional. PKR Sarawak dalam proses mengemaskini struktur parti.

  Rasa tidak puas hati memang wujud di kalangan ahli terhadap barisan kepimpinan yang telah diumumkan. Proses pemilihan barisan kepimpinan negeri telah berlangsung sejak awal tahun ini dengan mengambilkira pandangan ahli. Sebagai ahli parti, kita kena akur terhadap keputusan majoriti dan pucuk pimpinan. Menjadi amalan parti yang mengamalkan prinsip demokrasi untuk membenarkan ahli mengemukakan pendapat, tetapi PKR mempunyai saluran untuk tujuan itu. Oleh itu, kepimpinan negeri akan menerangkan kepada peringkat bahagian keadaan sebenar berkaitan pemilihan barisan kepimpinan negeri.

  Memandangkan pilihanraya negeri ke -10 yang semakin hampir, semua ahli PKR perlu bersatu dan memperkukuhkan organisasi di peringkat bahagian masing-masing.


  PIEE BIN LING
  SETIAUSAHA PERHUBUNGAN
  PARTI KEADILAN RAKYAT,
  SARAWAK