Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Sunday, June 14, 2009

  PKR MENJANJIKAN PERUBAHAN

  PKR melakar sejarah pada 13 Jun 2009. Sebagai parti politik yang mengamalkan ketelusan, memegang prinsip kesaksamaan, dinamik, progresif, memperjuangkan keadilan untuk semua maka ia telah bertindak berani meminda perlembagaannya.

  Kalau sebelum ini, pemilihan Presiden dan Majlis Pimpinan Tertinggi dibuat melalui sistem perwakilan dalam Kongres Nasional, kini kuasa memilih diturunkan ke peringkat akar umbi. Ahli berhak memilih pemimpin pilihannya melalui pengundian di peringkat cawangan dan bahagian. di seluruh negara. Rasional perubahan ini adalah untuk mengelak politik wang di mana tak mungkin ada calon sanggup menemui keseluruhan ahli dan memujuk merayu atau menyogok agar mereka dipilih. Belajar dari kemelut politik wang yang melanda BN, maka pindaan ini telah diluluskan sebulat suara.

  Pindaan-pindaan lain termasuklah, menghadkan jawatan Presiden disandang untuk tempoh tiga penggal sahaja atau maksimum 9 tahun.

  Menurunkan had umur Angkatan Muda dari 40 tahun ke 35 tahun. Ini bertujuan memberi lebih ruang dan peluang golongan muda terlibat aktif dalam kepimpinan parti.

  Penglibatan wanita dalam memegang jawatan di pelbagai peringkat akan diperkasakan sehingga 30% daripada jawatan parti. Ini bersesuaian dengan peranan Wanita sebagai pemangkin perjuangan selama ini.

  Langkah PKR ini dijangka akan memberi impaks yang besar dalam lanskap politik di Malaysia.