Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Friday, May 22, 2009

  1 LAGI LIANG LAHAD DISEDIAKAN UNTUK BN

  Samada telah tertulis, satu lagi Pilihanraya Kecil bakal diadakan. Kali ini di DUN N41 Manek Urai, Kelantan. Ini berikutan pemergian ke rahmatullah wakilnya Ismail Yaacob awal pagi tadi.

  Mengikut rekod, DUN ini dimenangi BN pada 2004 dengan majoriti 53 undi, manakala 2008 dimenangi PAS dengan majoriti besar 1352 undi.

  Persoalannya beranikah UMNO/BN mengambil bahagian dalam PRK kali ini. Jika di Penanti alasan tidak mahu bertanding kerana enggan mengikut rentak PR, mengelak pembaziran wang rakyat, ingin menumpukan perhatian terhadap perkembangan ekonomi negara.

  Kali ini DUN Manek Urai menjadi gelanggang kepada BN untuk membuktikan kepada rakyat yang barisan kepimpinan Najib semakin diterima rakyat. Konsep 1 Malaysia, rakyat didahulukan boleh dijaja sebagai senjata ampuh seperti didakwa BN.

  PRK ini juga, boleh dijadikan kayu pengukur perpaduan UMNO Kelantan sejak Annuar Musa digugurkan dan diganti Mustapha Mohamad.

  Al Fatihah kepada keluarga Ismail Yaacob. Semoga roh beliau aman dan tenang.