Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Saturday, May 24, 2008

  Seminar Menentu Hala Tuju Minda

  Sepanjang hari 23 Mei di Hotel Grand Continental seramai 50 orang intelektual dan profesional berkumpul menghadiri Seminar Menentu Hala Tuju Minda. Sebagai ahli baru mereka merupakan Harapan Baru PKR Sarawak,sebagai pelapis kepimpinan.Kelayakan akademik, pengalaman terserlah dengan lontaran idea dan kupasan bernas lagi padat.

  Kehadiran DSAI pada sesi sebelah petang,merancakkan lagi perbincangan. Pesanan dan amanat DSAI sebagai panduan dalam meneruskan perjuangan. Tahniah peguam Paul Raja, saintis Dr. Idwar, aktivis Harisson Ngau serta yang lainnya.