Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Tuesday, May 27, 2008

  PILIHANRAYA MENGEJUT??

  Hangat menjadi bualan di kalangan pemerhati politik. Akan diadakan satu pilihanraya parlimen mengejut pada Ogos 2008. Kenapa ya?

  Saya berpendapat begini: PM menjadi amat khuatir akan ada usul undi tidak percaya (vote of no confident) dikemukakan terhadap beliau pada persidangan Parlimen Ogos nanti. Untuk mengelak ini menjadi kenyataan dan difahamkan perkara ini tidak akan menyebelahi beliau, maka terpaksa parlimen dibubarkan. Maka hasrat mereka yang hendak membawa usul ini terbantut. PM akan berusaha mendapat mandat baru yang lebih kukuh(?)

  Aanalisa lain ialah tentang ura-ura Pakatan Rakyat mampu membentuk kerajaan dengan perpindahan beramai-ramai anggota Parlimen BN ke kapal PR. Ini dijangka berlaku pada sesi persidangan Ogos nanti. Tentunya tarikh 16 September 2008 seperti yang selalu diwara-warakan DSAI menjadi titik-tolak pertukaran tersebut. Untuk mengelak ini terjadi, maka PM akan mengambil langkah awal dengan membubarkan Parlimen.

  Kemelut yang melanda UMNO, Gerakan, MCA serta beberapa parti komponen lain, membawa masalah kepada BN. Sudah terlalu banyak suara protes kedengaran. Tidak mampu dibendung. Sebab itulah, ahli sudah berani mendesak presiden masing-masing berundur. Apakah maknanya ini. Maka PM tiada pilihan kecuali membubarkan parlimen. Calon-calon yang bertanding sudah tentu orang-orang mereka. Sekutu rapat. Penentang mereka terus digugurkan.

  Jika 3 senario itu diambilkira dan menjadi benar, maka bersedialah semua jentera untuk menghadapi sekali lagi sandiwara politik Malaysia.