Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Thursday, May 29, 2008

  Ezam Oh Ezam

  Setelah UMNO ditelanjangi, diherdik, dimaki, kenapalah mengambil keputusan yang menyongsang arus. Selama hampir 10 tahun menunjangi gerakan membenci UMNO, tiba-tiba dengan muka sepuluh sen bersama RM100
  dan borang keahlian, nak rujuk semula.
  Tanpa syarat dan tiada niat tersembunyi, nak membuat reformasi, meneruskan perjuangan politik adalah madah seloka mengiringi kemasukan semula itu. TPM tak begitu berselera nak memberi komen. Ketua Pemuda UMNO, tanpa berselindung mengatakan ada ahli yang tak bersetuju dan menentang keputusan Presiden UMNO yang bersetuju menerima Ezam.
  Bagaimana dengan KJ? Apa pula pula komen TDM?
  Jika bekas Presiden selama 22 tahun lagikan meninggalkan kapal yang dah reput, kenapa pula bekas Ketua AMK PKR ini boleh terfikir menyertai semula UMNO.
  DSAI apabila ditanya pemberita di Kuching pada 24 Mei lalu, dengan tenang menjawab bahawa Ezam bukan lagi ahli PKR. Sudah 2 tahun mengistiharkan keluar parti. Buat apa nak dihebohkan.
  Alahai Ezam, kapal reput juga yang menjadi pilihan......