Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Saturday, September 5, 2009

  PRK BAGAN PINANG: PR-BN BERENTAP LAGI

  Kekosongan DUN N31, Bagan Pinang , Parlimen Teluk Kemang, Negeri Sembilan membuka ruang ke sembilan buat PR dan BN beradu sokongan pengundi dalam pilihanraya kecil. Ini berikutan Azman Mohd Noor, ADUN UMNO/BN meninggal dunia akibat serangan penyakit jantung.

  Setakat ini PR mendahului 7-1. PR menang di Permatang Pauh, Kuala Terengganu, Bukit Selambau, Bukit Gantang,Penanti, Manek Urai dan Permatang Pasir. BN pula sekadar menang di Batang Ai, Sarawak.

  Parlimen Teluk Kemang yang diwakili Dato Kamarul Baharin (Keadilan) mempunyai 5 DUN termasuk Chuah dan Port Dickson (dimenangi Keadilan), Lukut (DAP) dan Linggi (BN).

  Dengan 3 daripada 5 DUN dikuasai PR, peluang merampas Bagan Pinang cerah jika diambilkira siri kemenangan PR dalam pilihanraya kecil yang lalu.

  Azman menang DUN Bagan Pinang (6430 undi) dengan majoriti 2333 undi (berbanding 4411 undi pada 2004) dalam PRU12 lalu mengalahkan calon PAS Ramli Ismail yang memperolehi 4097 undi.

  Menang di Bagan Pinang, merapatkan jurang perbezaan kerusi DUN di antara PR dan BN. kepada cuma 4 kerusi. BN setakat ini menguasai 21 daripada 36 kerusi, manakala PR 15 kerusi.