Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Monday, September 7, 2009

  PENAN NASIBMU DI HUJUNG TANDUK

  Berbekalkan lembing dan sumpit yang disaluti semangat mempertahankan hak, sekumpulan masyarakat Penan di Long Deloh, Baram membuat sekatan manusia terhadap kerakusan syarikat pembalakan dan syarikat perladangan kelapa sawit yang telah meneroka tanah adat mereka.

  Sejak turun temurun hutan sekitar telah menjadi punca makanan masyarakat Penan. Kini dengan izin kerajaan BN Sarawak, syarikat tersebut dengan rakus menebang dan membersihkan kawasan yang kaya hasil hutan itu.

  Orang Penan bukan menolak pembangunan, tetapi biarlah kebajikan dan cara hidup mereka dipelihara. Orang Penan bukan tidak ingin maju, tetapi biarlah suara hati mereka turut diambilkira dalam penerokaan hutan tersebut.

  Baca selanjutnya....