Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Wednesday, June 30, 2010

  Dua Adun PR ke SPRM Esok, SPRM Sekali Lagi Diperkuda

  Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia sekali lagi diperkuda Umno-BN untuk menumbangkan kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor.

  Esok, Adun Sri Muda Shuhaimi Shafiei dan Adun Batu Caves Amirudin Shari diarah tampil ke SPRM Putrajaya untuk disoalsiasat berhubung kes yang dirahsiakan.

  Shuhaimi ketika dihubungi Tv Selangor menjangkakan beliau akan ditekan hebat di sesi soalsiasat itu nanti. Beliau membayangkan sejenis tawaran akan dibuat SPRM bagi memastikan rancangan Umno-BN berjaya.

  “Bermula dengan serangan kononnya ada pergeseran antara YB Azmin dan Tan Sri diikuti oleh nama tiga lagi ADUN. Kemudian disusuli panggil untuk penyiasatan oleh SPRM Putrajaya dan saya hendak tambah selepas ini tekanan akan diberikan kepada kita dan mungkin akan bermula tawar menawar sekiranya mereka mendapati tidak ada apa-apa kesalahan,” katanya.

  Sementara itu Adun Batu Caves Amirudin Shari berkata SPRM enggan memaklumkan apakah mereka berdua dipanggil sebagai saksi atau suspek dalam siasatan rahsia itu.

  Beliau bagaimanapun yakin media arus perdana akan memainkan isu ini untuk melakar persepsi negatif terhadap Adun-Adun Pakatan Rakyat.

  “Tetapi jalan ceritanya hampir sama dan kemungkinan ada unsur-unsur untuk beri tekanan kepada kita untuk membuat keputusan bertindak luar kewajaran.

  “Namun saya yakin, saya dan teman-teman lain berada pada landasan yang betul dan terus mengekal perjuangan dengan PKR dan terus memastikan usaha memartabatkan Selangor dapat dilaksanakan sebaik mungkin,” katanya. - TV SELANGOR