Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Papan Kenyataan


  Custom Glitter Text  Myspace Photo Cube


  PLAN MESRA - TAKAFUL ETIQA

  Manfaat Utama

  • Perlindungan dibolehkan sehingga umur 80 tahun.

  • Akhir tempoh kontrak keseluruhan Akaun Peserta akan dipulangkan + perkongsian keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

  • Jika berlaku kematian, manfaat yang dibayar adalah jumlah perlindungan + Akaun Peserta Terkumpul + keuntungan Akaun Peserta.

  • Sekiranya berlaku keilatan kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 5 pembayaran. 10% daripada jumlah perlindungan serta amaun terkumpul dan keuntungan dari Akaun Peserta apabila sahnya keilatan, 10% pada ulang tahun pertama hingga tahun ketiga dan bakinya sebanyak 60% pada tahun keempat dari tarikh keilatan.

  • Nilai serahan Akaun Peserta terkumpul dari tahun kedua penyertaan. Boleh dikeluarkan tanpa perlu bayar balik.

  • Atas apa juga sebab, sekiranya anda tidak dapat meneruskan sumbangan, anda boleh memilih satu daripada pilihan di dalam ‘peruntukan bukan lucuthak’ untuk meneruskan penyertaan.


  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN

  MENJANGKAU HARAPAN MEMUGAR IMPIAN
  Ketika mengendalikan Sistem SISMEP di Permatang Pauh. Sistem ini dapat mengenalpasti pengundi setiap rumah.

  Tuesday, December 29, 2009

  JANGAN SALAHKAN PR KERANA BAJET HAMPIR TIDAK DILULUSKAN

  Kenyataan angkuh (baca di sini) dan cuba menyalahkan Pakatan Rakyat oleh Ahli Parlimen Batang Sadong, Nancy Syukri berkaitan peristiwa 14 Disember di Parlimen membuktikan Nancy enggan menerima kenyataan bahawa Ahli Parlimen PR lebih berdisiplin berkaitan kehadiran di Parlimen.


  Dalam nada terpaksa mengaku ketidakhadiran beliau pada pengundian bajet tersebut, Nancy cuba meletakkan kesalahan kepada ahli parlimen PR kerana hadir.

  Tn Hj Wan Zainal Abidin Wan Senusi, Timbalan Pengerusi Keadilan Sarawak turut mengulas kenyataan Nancy itu.